Ziemniaki hasselback
Składniki:
- Ziemniaki
- Ząbki czosnku
- Rozmaryn
- Sól
- Oliwa
Ziemniaki dokładnie myjemy a następnie osuszamy. Każdego ziemniaka nacinamy na głębokość 3/4 w odstępach ok 3mm. Pomiędzy nacięcia wkładamy cienkie plasterki czosnku. Tak przygotowane ziemniaki układamy w naczyniu żaroodpornym, skrapiamy oliwą oraz posypujemy solą oraz rozmarynem. Pieczemy w 180'C przez ok 50 min (czas pieczenia uzależniony jest od rodzaju ziemniaków)
zapowiada się smacznie, same dobre rzeczy razem;)
OdpowiedzUsuńZapiekane ziemniaczki,są pyszne pod każdą postacią:)
OdpowiedzUsuńWyglądają bardzo apetycznie:-)
OdpowiedzUsuńDzisiaj będę je robić;)))
OdpowiedzUsuńTwoje wyglądają bardzo apetycznie ;)
Juz niedlugo planuje zrobic. W moim przepisie nazwane zostały 'pogrubionymi ziemniaczkami' c:
OdpowiedzUsuń