Składniki:
- 0,5 kg mięsa mielonego
- 0,5 kg pieczarek
- 1 por
- 30 dag serka topionego
- ziele angielskie
- liść laurowy
- pieprz
W garnku gotujemy 2 l wody, wrzucamy liść laurowy oraz 3 ziarenka ziela angielskiego.
Por kroimy wzdłuż na pół, a następnie w pół talarki. Przesmażamy go na maśle, dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, doprawiamy do smaku np. ziarenkami smaku.
Mięso smażymy na patelni. Do gotującej się wody wrzucamy pieczarki, pory oraz mięso.
Do miseczki odlewamy niewielka ilość wody, którą łączymy z serkami topionymi oraz śmietaną. Całość wlewamy do zupy. Doprawiamy do smaku.
Mięso smażymy na patelni. Do gotującej się wody wrzucamy pieczarki, pory oraz mięso.
Do miseczki odlewamy niewielka ilość wody, którą łączymy z serkami topionymi oraz śmietaną. Całość wlewamy do zupy. Doprawiamy do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz