środa, 21 grudnia 2011

Zupa królewska

Składniki:
  • 0,5 kg mięsa mielonego
  • 0,5 kg pieczarek
  • 1 por
  • 30 dag serka topionego
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • pieprz
W garnku gotujemy 2 l wody, wrzucamy liść laurowy oraz 3 ziarenka  ziela angielskiego.
Por kroimy wzdłuż na pół, a następnie w pół talarki. Przesmażamy go na maśle, dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, doprawiamy do smaku np. ziarenkami smaku.
Mięso smażymy na patelni. Do gotującej się wody wrzucamy pieczarki, pory oraz mięso. 
Do miseczki odlewamy niewielka ilość wody, którą łączymy z serkami topionymi oraz śmietaną. Całość wlewamy do zupy. Doprawiamy do smaku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz