sobota, 10 grudnia 2011

Awaryjna sałatka z tuńczykiem


Składniki tej sałatki prawie zawsze mamy w kuchni, a jej wykonanie zajmuje niewiele czasu.
Jest to jedna z moich ulubionych sałatek. Idealnie sprawdza się jako pasta do kanapek. Najlepiej smakuje następnego dnia gdy wszystkie składniki się przegryzą.


Składniki:
  • 1 cebula
  • 20 dag sera żółtego
  • 5-6 ogórków konserwowych
  • 1 puszka kukurydzy
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • pieprz

Cebulę i ogórki kroimy w drobną kostkę. Jajka ścieramy na tarce o grubych oczkach a ser o drobnych oczkach. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą dodajemy majonez i doprawiamy do smaku pieprzem.
Jeśli wolimy składniki sałatki możemy układać warstwowo.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz