czwartek, 8 grudnia 2011

Rolada serowa


Składniki:
  • 30 dag sera żółtego
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 20 dag serka topionego
  • 1 cebula łagodna
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 plasterki szynki
  • 1/2 czerwonej papryki
  • pęczek szczypiorku
  • pieprz


Ser zółty wkładamy do gorącej wody na ok 40 min (aż stanie się miękki). wszystkie składniki drobno kroimy, łączymy z serkiem topionym, doprawiamy do smaku.
Ser żółty wałkujemy na prostokątny placek o grubości ok 0,5 cm. Masę rozsmarowujemy na serze i zwijamy jak roladę. Okręcamy folią i wkładamy na noc do lodówki.

1 komentarz:

  1. ja do takiej masy dodaje jeszcze drobno pokrojona natke pietruszki a nie dodaje szczypiorku, bo jak dodam cebule to nie potrzebuje juz szczypiorku.A rolada jest pyszna.

    OdpowiedzUsuń