Składniki:
- 30 dag sera żółtego
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 20 dag serka topionego
- 1 cebula łagodna
- 2 ząbki czosnku
- 3 plasterki szynki
- 1/2 czerwonej papryki
- pęczek szczypiorku
- pieprz
Ser zółty wkładamy do gorącej wody na ok 40 min (aż stanie się miękki). wszystkie składniki drobno kroimy, łączymy z serkiem topionym, doprawiamy do smaku.
Ser żółty wałkujemy na prostokątny placek o grubości ok 0,5 cm. Masę rozsmarowujemy na serze i zwijamy jak roladę. Okręcamy folią i wkładamy na noc do lodówki.
ja do takiej masy dodaje jeszcze drobno pokrojona natke pietruszki a nie dodaje szczypiorku, bo jak dodam cebule to nie potrzebuje juz szczypiorku.A rolada jest pyszna.
OdpowiedzUsuń