Składniki:
ok 400 g orzeszków ziemnych (najlepiej prażonych bez soli i tłuszczu)
1/2 łyżeczki soli
Orzeszki wsypujemy do blendera, dodajemy sól i miksujemy do momentu uzyskania jednolitej masy. Gotowe masło orzechowe przekładamy do słoika. Przechowujemy do miesiąca.
swoje najlepsze;) jednak kiedy ja już robie własne, to raczej z brazylijskich lub włoskich;)
OdpowiedzUsuńKooocham!.
OdpowiedzUsuńAle swoje mi nie wyszło, więcej nie próbuję.
Uwielbiam kupne- M&S, Black Rose, Lidlowskie, Skippy;)
Jeszcze nigdy sama nie robiłam masełka, na szczęście został mi jeszcze słoiczek po tygodniu amerykańskm w lidlu:)
OdpowiedzUsuńmuszę w końcu wypróbować to domowe! ;)
OdpowiedzUsuńuwielbiam! gdybym się nie hamowała, mogłabym cały słoiczek zjeść na raz :)
OdpowiedzUsuń