czwartek, 26 kwietnia 2012

Rolada z indyka z pistacjami i serem


Składniki:
  • 600 g piersi z indyka
  • 1 jajko
  • 100 ml śmietanki
  • 100 g obranych pistacji
  • 100 g sera pleśniowego
  • 50 g suszonych żurawin
  • sól, pieprz, gałka muszkatołowa
Piersi z indyka lekko rozbijamy aby uzyskać płat o grubości ok 1,5 cm. Mięso przycinamy do wymiarów ok 15x20 cm i rozkładamy go na posmarowanej tłuszczem folii aluminiowej.  Okrawki mięsa miksujemy, dodajemy jajko, śmietankę i przyprawy. Do powstałej masy dodajemy żurawiny, pistacje oraz pokrojony w kostkę ser pleśniowy. Całość mieszamy. Płat mięsa smarujemy masą i zwijamy roladę. Pieczemy w kąpieli wodnej (w 150'C) przez ok 45 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz