sobota, 7 kwietnia 2012

Magnolia Bakery Cupcakes



Składniki (24 babeczki)
  • 2 i 3/4 szklanki mąki
  • 2 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 200g masła
  • 2 szklanki cukru
  • 4 jajka
  • 1 szklanka mleka
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy cukier oraz posiekane masło. Miksujemy do uzyskania konsystencji piasku. W miseczce roztrzepujemy jajka, połowę wlewamy do miski i dalej miksujemy. Do pozostałych jajek wlewamy mleko oraz ekstrakt z wanilii. Wlewamy do miski i całość chwilę miksujemy. Przekładamy do formy wyłożonej papilotkami do ok 3/4 wysokości (najlepiej w tym celu sprawdza się łyżka do lodów). Pieczemy w 190'C przez ok 20 min (do suchego patyczka)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz