piątek, 30 marca 2012

Serniczki wielkanocne

Spód:
  • 80 g herbatników digestive
  • 25 g roztopionego masła

Masa serowa:
  • 0,5 kg sera półtłustego zmielonego
  • 3 jajka
  • budyń śmietankowy
  • szklanka cukru

Dodatkowo:

  • dżem morelowy

Rozkruszone herbatniki mieszamy z roztopionym masłem. Tak przygotowanym "ciastem" wykładamy spody papilotek.
Do sera dodajemy żółtka, cukier oraz budynie. Białka ubijamy na sztywną pianę i ostrożnie łączymy z masą serową. Masą serową wypełniamy papilotki. Pieczemy w 180'C przez ok 35 min. W lekko przestygniętych serniczkach robimy delikatne wgłębienie łyżeczką, w które następnie wkładamy dżem morelowy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz