środa, 15 sierpnia 2012

Masło orzechowe


Składniki:
ok 400 g orzeszków ziemnych (najlepiej prażonych bez soli i tłuszczu)
1/2 łyżeczki soli 

Orzeszki wsypujemy do blendera, dodajemy sól i miksujemy do momentu uzyskania jednolitej masy. Gotowe masło orzechowe przekładamy do słoika. Przechowujemy do miesiąca.

 
 

5 komentarzy:

  1. swoje najlepsze;) jednak kiedy ja już robie własne, to raczej z brazylijskich lub włoskich;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Kooocham!.
    Ale swoje mi nie wyszło, więcej nie próbuję.
    Uwielbiam kupne- M&S, Black Rose, Lidlowskie, Skippy;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jeszcze nigdy sama nie robiłam masełka, na szczęście został mi jeszcze słoiczek po tygodniu amerykańskm w lidlu:)

    OdpowiedzUsuń
  4. muszę w końcu wypróbować to domowe! ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. uwielbiam! gdybym się nie hamowała, mogłabym cały słoiczek zjeść na raz :)

    OdpowiedzUsuń