niedziela, 21 kwietnia 2013

Blok czekoladowy



Składniki:
  • 1/2 szklanki wody
  • 1  szklanka cukru
  • 1 kostka masła
  • 2 łyżki kakao
  • 0,5 kg mleka w proszku
  • herbatniki, bakalie, orzechy (wg upodobań)
Wodę, masło, cukier i kakao wkładamy do rondelka i zagotowujemy. Odstawiamy na chwilę do lekkiego przestudzenia. Dodajemy mleko w proszku i szybko mieszamy. Na koniec dodajemy dowolne dodatki. Wylewamy do formy, odstawiamy do schłodzenia.

3 komentarze:

  1. Dzięki temu ksztaltowi wygląda genialnie :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda rewelacyjnie! Świetny pomysł na prezentację.

    OdpowiedzUsuń
  3. wygląda super pewnie jest pyszny ! ;)

    OdpowiedzUsuń