piątek, 4 stycznia 2013

Kawa piernikowa


Składniki na dwie porcje:
  • 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
  • szklanka wody
  • szklanka mleka
  • 2 łyżeczki miodu
  • czubata łyżeczka przyprawy do piernika
  • bita śmietana 
  • cynamon do dekoracji
W rondelku podgrzewamy mleko. Do ciepłego mleka dodajemy miód oraz przyprawę do piernika. Kawę zalewamy wrzątkiem, mieszamy, wlewamy do mleka.Do kubeczków przelewamy gotowy napój. Dekorujemy bita śmietaną i cynamonem.

3 komentarze:

  1. O takiej bym sie teraz napila :) wysmienita musi byc!

    OdpowiedzUsuń
  2. Obłędna kawa! Jej, muszę sobie chyba taką zrobić :)

    OdpowiedzUsuń
  3. ooo.. czuje jeszcze klimat świąteczny!;)

    OdpowiedzUsuń